Skrinda som friluftsverktyg

Vem är så dum att man tar en skrinda när man ska ut i det ”vilda”? En sliten småbarnsförälder som annars skulle bära mer än någonsin, vilket vi testade, och det blir lätt att kompromissa ex med hur mycket vatten man tar vilket går ut över upplevelsen.

En fällbar skrinda med ca 40 kilo last.

Vi bestämde oss för att testa en fällbar skrinda efter en lite för tung anmarsch, och såg att det finns ett par alternativ under tusenlappen, vi köpte Arctic Terns, men det finns andra. Men snarare än en produktrecension tänkte jag dela mina tankar om att vandra med vagn. De är generellt gjorda med en metallram som fälls ihop likt en sax, med tyg och hård botten runt lådan.

Avslappnad tur med läger, barn och 10 liter vatten på vagnen, genom Holmöns idyll.

Underlaget är såklart avgörande för hur bra det fungerar, rätt var det är står man med en tio kilos vagn som inte rullar, så dels så är det något att undvika, se vagnen som en möjlighet att kunna färdas längst bra vägar och släta stigar. Men även att man ska kunna bära vagnens innehåll när så blir fallet, en kortare bit, då vagnen kan fällas ihop och rullas eller bäras.

Det är lätt att variera vem som drar vagnen och fördela last. Man kan få vandra utan packning på ryggen.

Väl mycket sten för att enkelt kunna rulla fram.

Det är kul att kunna skjutsa barn i skrinda, vi använder en vadderad stol vi har i lastcykel normalt sett. När stolen inte används kan annat lastas där, vi gillar att ha en stor lätt drybag med sovsäckar, liggunderlag, kläder etc. som är relativt lätt att bära eller lasta i sitsen i en bärstol när stolen är upptagen.

Provpackning hemma

Men det är även trevligt att ha en vagn i lägret att backa in i absiden under natten. Är man lite finurlig kan den funka som bord.

Vagnen har även visat sig vara bra för ett bilfritt friluftsliv både för att det blir avsevärt mycket enklare att gå med sin packning, och att den inte verkar vara ett problem att ta med i kollektivtrafiken, och som sagt, man kan ju bära innehåll i ex en ryggsäck och ha vagnen ihopfälld om det krånglar.

Jag det fram mot att testa vagnen på fler små äventyr, och även om den kanske inte får följa med till fjällen så har vi väldigt många naturreservat inom gångavstånd från kollektivtrafik, och dit man kör ved med fyrhjuling, eller har handikappanpassat, kan man troligen även dra en vagn.

Nästa gång blir det är packa det mesta i en ryggsäck som får åka vagn, tillsammans med en dunk vatten, tält och sov-påsen i den lilla stolen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s